Bouw van 36 sociale huurwoningen in de nieuwe buurt WijCK in Pijnacker

Stem op WijCK (voor 25 maart 2024)


WijCK maakt kans op de SKG Publieksprijs 2024. Help mee om van WijCK een prijswinnend project te maken door vóór 25 maart je stem uit te brengen via: https://www.gebiedsontwikkeling.nu/artikelen/stem-nu-op-uw-favoriet-voor-de-skg-publieksprijs-2024/

Minister Hugo de Jonge heeft woensdagochtend 10 januari het startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwwijk WijCK in Pijnacker-Nootdorp.

Dit deed hij door samen met wethouder Frank van Kuppeveld en kunstenaar Frankey het beeld ‘De WijCK-mus’ te onthullen.

Minister De Jonge benadrukte het belang van een goede mix van betaalbare en duurdere woningen voor een wijk. "Een wijk is een samenlevinkje in het klein".

WijCK wordt ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer. In de nieuwbouwwijk pal naast metrostation Pijnacker-Zuid komen circa 330 koop- en huurwoningen, waarvan 80 procent in het sociale en betaalbare segment. De woningen zijn verdeeld over vier woonblokken. Van groot tot klein, voor jong tot oud, singles, stellen en families. Comfortabel en energiezuinig. De openbare ruimte en binnentuinen worden duurzaam en klimaatadaptief ingericht, met voldoende ruimte voor ontmoeten.

De Goede Woning heeft 36 sociale huurwoningen in WijCK aangekocht en Bouwinvest 98 woningen. In de volgende fasen van het plan komen er in WijCK nog 96 sociale woningen bij.

Lees hier het volledige bericht over het startevenement.

Het kunstwerk de WijCK-mus is door kunstenaar Frankey bedacht als variant op de Huismus. Omdat WijCK een wijk wordt waar mens en dier zich thuis voelen. Met veel groen en ruimte om elkaar te ontmoeten. De mus ontvangt je daarom met open vleugels en een koffiemok. Het kunstwerk is tijdelijk te bewonderen naast het metrostation Pijnacker Zuid, maar krijgt een vaste plek op het centrale plein van WijCK als de woonwijk klaar is, naar verwachting in 2026/2027.

Impressie van het startevenement op 10 januari 2024


Op dinsdag 19 september 2023 hebben woningcorporatie De Goede Woning en projectontwikkelaar Dura Vermeer de overeenkomst getekend voor de koop van 36 sociale huurwoningen in de nieuwe buurt WijCK in Pijnacker.

WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. Kijk voor meer informatie op: https://woneninwijck.nl

Tweede project
WijCK is het tweede project in Pijnacker-Nootdorp waar De Goede Woning sociale huurwoningen laat bouwen. In het centrum van Pijnacker werkt de Zoetermeerse woningcorporatie ook mee aan nieuwbouwproject Casa Vita. Hier gaat De Goede Woning 31 sociale huurappartementen en 3 vrije sectorwoningen verhuren.

Van oudsher verhuurt De Goede Woning alleen in Zoetermeer woningen. Vanwege het gebrek aan bouwmogelijkheden in Zoetermeer en de grote bouwopgave in Pijnacker-Nootdorp, breidt de woningcorporatie in afstemming met de gemeente en de lokaal actieve corporaties, haar werkterrein uit naar Pijnacker-Nootdorp. Om zo toch nieuwe sociale huurwoningen te kunnen bouwen en bij te dragen aan het oplossen van de woningnood.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Nicolle Terlouw (Dura Vermeer), David Snelleman (Dura Vermeer), Mariëtte Heemskerk (De Goede Woning) bij de ondertekening van de overeenkomst.